torstai 14. marraskuuta 2013

Eipä uskoisi aina, että elämme 2000-lukua!

Ennen oli suo, kuokka ja Jussi. Aamuyöllä Jussi heräsi otti kuokan ja siirtyi suolle. Raivasi suota, että pääsisi mahdollisimman pian  viljelemään ja tätä kautta Jussin perhe saisi leipää ja läskiä pöytään. Ei auttanut lakkoilla, koska "yksin oli yritettävä" ja töitä oli tehtävä. Mielestäni tuo on varsin yksikertainen ja selkeä kuvio. Ei siinä tarvittu lakkoja eikä työnseisauksia.


Niskavuoren Aaren kunniaan, eikä pidä Ilonaakaan unohtaa. 

Sodan tiimelyksessä  keksittiin ay-liike ja sisko lähti sahalle töihin.  Tässä yhteydessä työnantajasta tuli kapitalisti sika joka vain riistää työntekijöiltä vapaa-aikaa ja maksaa tuosta riistosta surkeaa palkkaa. Kahvipöytään tuli uusi puheenaihe "saavutetut edut" ja luonnollisesti kaikista niistä saavutetuista eduista haluttiin tuplapalkka, se kuului automaattisesti jokaiselle siskolle ja sen työkaverille. Koska kapitalistisika työnantajakin on saavuttanut edut hän istuu kaiket illat kotona konjakkilasi kädessä, sikari huulilla ja kylpee seteleissä. Todellisuudessa sahanomistaja vietti illat ja yöt sahalla pienessä toimistokopperossa laskien miten saisi maksettua palkat, vakuutukset, verot ja muut laskut. Kotona oli vaimo ja kuusi lasta mitkä odottivat isää ja puolisoa kotiin. Tämä sama kuvio jatkui vuodesta toiseen. Lapset kasvoivat ja vaimo "rupsahti".

Nyt Suomi rypee suossa, vienti tökki, valtion yhtiöt  joutuvat myyntiin ja suuret yritykset lomauttavat tai ainakin aloittavat yt-neuvottelut. Siinä sivussa pienet ja keskisuuret yritykset työllistävät valtaosan Suomalaisista. Meille voi jakaa  lisää prosentteja, joilla me avustamme lisää valtiota ja ay-liikettä on mitä jakaa niin voi  Finnair, AKT ja Paperiliitto lakkoilla vähän vaikka pidempäänkin.

Nyt 2000-luvulla meillä on Perussuomalaiset, Euroopan unioni ja voimme vapaasti matkustaa Eu:n alueella. Tätä listaa voisin jatkaa lähes loputtomiin. Niin paljon hyvää ja niin paljon huonoa monen mielestä. Minä odotan, koska meille tulee uusi "Iiro Viinanen"  ottaen ohjat käsiinsa  ja vie meidät eteenpäin,  kohti perempaa Eurooppaa.

Ennen tuota joudun jännittämään mitä tapahtuu meidän Aapolle, se matkustaa huomenna Roomasta kotiin. Uutisten mukaan uhkana on, että "rahtitavaroiden" koneesta purku ei toimi normaalisti.









Ei kommentteja:

Lähetä kommentti