keskiviikko 14. syyskuuta 2016

Syksyinen etäpäivä

Tänään vietän kotona loma / etäpäivää. On ihan hullua, että en käytä tätä mahdollisuutta useammin vaikka hyvin voisin. Pitäisiköhän tehdä lupaus, että muutaman kerran kuukaudessa alkaisin tätäkin toteuttamaan. Ajatuksenhan voisin jättää muhimaan.

Tosin aamulla jouduin tekemään toimistolle pikaisen visiitin, koska eilen töhöpäissäni jätin sinne hiiren. Näppäränä tyttönä kotona yritin pölliä mieheni koneesta hiirtä, noh se ei kuulemma jostain syytä käynyt. Kummallista???

Kotipäivän kunniaksi väsäsin itselleni aamiaisen.


Jokunen viikko sitten olin huonolla tuulella ja kovin väsynyt kaikkeen.  Tyttäreni Miia osti minulle kaupasta tuliaisiksi Arlan Ihana veriappelsiini - inkiväärijogurtin. Siitä tuli heti oitis minun suosikkini ja nyt sitäkin herkkua löytyi jääkaapista aamupalaksi. Jogurtissa on turvallinen sana inkivääri joten taloudessamme asuvat mieshenkilöt jättävät tuon herkun jääkaappiin.

Palanen vielä viime viikonloppua.

Meidän karviaispensaissa oli tauti, joten niiden elämänkaari päättyi siihen. Raivasin pensaat pois, poltin juuret ja maaperän niiden ympäriltä. Toivontaan, että tauti ei ole levinnyt kaikkiin marjapensaisiin mitä meidän pihalla on.



Omenoita on puusta tippunut siinä määrin, että nyt meiltä löytyy oma omenakomposti.


No onneksi tänä vuonna kauniita ja syöntikelpoisia omenoitakin on ollut ihan riittävästi.


Sunnuntain tein omanpiirakkaa ja omenasosetta pakkaseen. Siinä työn tiimellyksessä leikkasin terävällä veitsellä kunnon vekin vasempaan nimettömään. Sormi on nyt paketissa ja muistuttaa olemassa olostaan tämän tästä. Teräaseet eivät ole minua varten, kuulemma tästä eteenpäin minulta on kielletty  terävien veitsien käyttö.

Tämän päivän työ työt ja kotityöt on tehty. Aurinko lämmittää vielä kivasti tuolla takapihalla, joten taidanpa mennä riippukeinuun ottamaan pienet päiväunet.


Olikohan tämän kesäkauden viimeiset päikkärit riippukeinussa.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti