torstai 6. joulukuuta 2012

Sadetta pidellen

5.12.2012

Jostain syystä tänään täällä satama-alueella ei wlan toiminut, kuin aamupäivän aikana. Joka aiheutti lähes paniikinomaisen olon.

Aamupäivä meni pyykkihommissa ja jotenkin siinä edestakaisin kävellessäni sain polven niin kipeäksi, että loppu päivä menikin pelkän valituksen parissa. Neljän maissa kävin päiväunille ja siinä sitten olin tovin välillä hereillä ja taas nukuin. Menihän se päivä noinkin, ilman wlania.
Nimimerkki en ole nettiriippuvainen.

Tuohon väliin mahtui ”jännittävä” veneretki suurella huvipurrella nimeltä Fiona, millä haimme sataman tankkauspaikalta dieseliä. Fiona on veneemme perässä roikkuva kumivene, mikä laskettiin alas odottamaan poikia, jotka tulevat tänne joululoman viettoon. Saavat sitten rällätä sillä ja hakea lisää sitä dieseliä. Olemme luonnollisesti valveutuneina vanhempina tarkastaneet, että lähellä ei ole baaria mihin Mikko pääsisi poikkeamaan ja jättäisi Villen tankkauspaikalle suorittamaan operaation apunaan viittomakieli ja muut kansainväliset käsimerkit.


6.12.2012

Nyt on nukuttu, lähes kellon ympäri. Tänään vietetään Suomen itsenäisyysjuhlaa, monesko sitten lie. Meilläkin suomen lippu liehuu tuolle veneen perässä ja muistuttaa ”Olen Suomalainen”.
Päivä täällä on ollut sateinen. Vettä tulee niin paljon, että en ole nenääni aamupäivän jälkeen viitsinyt tuonne ulos työntää. Tuultakin on sen verran navakasti, että vene heiluu ja vaijerit kolisee.
Onneksi sisällä on lämmin.

Radio pauhaa ja telkkarissa kuvat pyörii. Telkkarissa on nättiä kuvia, mutta sanaakaan en ymmärrä mitä tahtovat siellä toimittaa. Olenkin miettinyt kuinka kauan täällä pitäisi olla ja asustaa, että tuota kieltä oppisi ymmärtämään ja puhumaan.

Nyt tämä on tässä suihkun kautta sänkyyn ja mukaani otan Kari Enqvistin ”kuolema kirjan”.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti