torstai 21. maaliskuuta 2013

Kohti Portugalia

20. – 21.3.2013
Matkalaukussa ylipainoa yli neljä kiloa jo kotoa lähtiessä.  Virkailija tiskillä kysyi minulta haluanko vaihtaa osan matkatavaroista ns. käsimatkatavaralaukkuuni. Totesin  ”en halua, maksan ylipainon osuuden” .  Hetken siinä nuori miesvirkailija ihmetteli ja näpytteli  konettaan  todeten ” antaa olla nyt tämän kerran, ei tästä mitään tarvitse maksaa.” No kiittelin otin liput ja lähdin turvatarkastukseen.
Lentokentällä tein vielä muutamia ostoksia, menin kahville ja odottelin koneeseen pääsyä. Puolta tuntia ennen koneeseen pääsyä jostain syystä vaihtui portti mistä koneeseen noustaan. Eikun uutta porttia etsimään. Siellä saimme tietää, että kone on vartin myöhässä. Odottelua… vihdoinkin pääsimme koneeseen. Kone oli täynnä ja ”lastaaminen” kesti ja pääsimme lähtemää yli puoli tuntia myöhässä alkuperäisestä lähtöajasta.
Lennon aikana pariin otteeseen tuli  kuulutus,  ”kiinnittäkää turvavyöt” . Ilmakuoppia oli sen verran, että kone välillä hyppi ja pomppi ihan etevästi.   Loppujen lopuksi pääsimme Lissabonin kentälle noin puoli tuntia myöhässä. Kone oli laskeutunut ja odotimme ulos pääsyä. Kapteeni kuulutti, että lentokoneesta ulos johtava tunneli on hukassa. Eli jouduimme taas odottamaan. Tunnelikin löytyi, eikun koneesta ulos ja hakemaan matkalaukkuja. Taululla oli teksti, arviolta kello 20.37 saapuu ensimmäiset matkalaukut. Kyllä, kyllä ja teksti oli aivan oikein.  Hihnalle tuli 2 kpl matkalaukkuja. Siinä sitten ihmettelimme missä muut laukut… eli taas odotimme vartin ja sen jälkeen tuli lisää matkalaukkuja. Löysin omani ja pääsin lähtemään kohti aulaa missä Marko minua jo odottikin. Otimme taksin ja ajoimme Cascaisin vierasvenesatamaan.  Satamassa olimme illalla kymmenen jälkeen. Veneessä vielä purkin matkalaukut ja katselin Portugalin kielistä televisio ohjelmaa. Kumma juttu vieläkään en ymmärtänyt niiden puhetta.  Yöllä en osannut nukkua, pyörin sängyssä ja kuuntelin köysien natinaa lisäksi päässä pyöri vielä kaiken maailman jonnen joutavat asiat. Tulihan siinä loppujen lopuksi muutama tunti nukuttuakin sen yön aikana.
Tämä päivä on mennyt tuttujen maisemien parissa. Sää on ollut aurinkoinen, mutta tuulinen lämmintä on ollut parikymmentä astetta.  Huomenna kaupungille tekemään muutamia hankintoja ja näillä näkymin pääsemme lauantaina jatkamaan tästä matkaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti