sunnuntai 24. maaliskuuta 2013

Cascais vaihtuu Sinesiin

22.3.2013
Päivällä oli lämmin kesäinen päivä. Illalla oli vastaavasti niin kylmä, että ihan paleli. Tuuli on ollut tässä satama-alueellakin tänään niin navakkaa, että vene heiluu jatkuvasti  ja köydet pitävät hirvittävää natinaa ja nitinää. Heikompaa tässä jopa hirvittää, että tuo naapurivene tulla paukahtaa päälle. Muuten päivä on mennyt lähinnä odottelun merkeissä. Huomenna aamulla on tarkoitus lähteä purjehtimaan kohti Sinesin satamaa. 
23.3.2013
Aamulla Marko kertoi, että yöllä oli ollut kova tuuli, sade ja ukkonen. Muistan muutaman kerran heränneeni  sateen ropinaan, mutta saman tien nukahdin, joten tuosta ukkosesta ja tuulesta ei paljonkaan ole muistikuvaa.
Satamakonttori aukesi aamulla kello  9.00 siihen mennessä olimme tehneet kaikki valmistelut veneessä ja siirtyneet sataman laituriin, homma olisi ns. maksua  vaille valmis. Puoli kymmenen aikaan saimme köydet irti ja pääsimme matkaan. Aamupäivän purjehdimme pienessä sateessa, ennen puolta päivää pilvet alkoivat rakoilla ja iltapäivällä taivas oli sininen tuoden tulleessaan  auringon paisteen. Yöllisen tuulen ansiosta merellä oli komeat mainingit välillä jopa viisi metriä. Vene meni ylös ja alas, kuin olisi ollut Linnanmäen vuoristoradassa. Välillä olimme niin alhaalla, että meri sekä taivaan ranta olivat yhtä ja samaa.  Se näky ja kokemus on hieno. Merellä aika menee tai asian voisi toisinkin ilmaista aikaa ei ole.
Matka eteni mukavasti suunnitelmien mukaan. Perillä täällä Sinesin satamassa olimme ennen seitsemää juuri ennen kuin aurinko laski. Markolla puuhaa riitti satamaan saapumisen jälkeen vielä pari tuntia.
Huomisen sunnuntaipäivä vietämme täällä Sinesissä. Katsellaan mitä täältä löytyy.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti