lauantai 2. marraskuuta 2013

Vielä pala Corsikaa ja Sardiniaa ennen Roomaa

Pari yötä on nyt vietetty Bonifacion sataman tuntumassa olevassa poukamassa missä meidän seuranamme on vain  pari veneen raatoa mitkä on jätetty tänne oman onnensa nojaan ruostumaan.
Eilinen sunnuntai päivä meni snorklatessa. Meren pohjassa oli kaikkea mielenkiintoista rapuja, paljon erilaisia kaloja, merimakkara, yksi mustekalakin näkyi sekä paljon erilaista kasvillisuutta. Koskaan aikaisemmin en ole nähnyt sellaista merenalaista maailmaa  "livenä". Mahtava uusi kokemus.
Illalla Mikko paistoi meille lettuja. Niitä söimme kera vadelmahillon ja avaruuskerman eli kermaa suoraan spraypullosta. Kalorit oli taas kohdallaan.



Yöllä hieman kostautui tuo vedessä pulikointi. Kurkku oli kipeä ja niveliä särki. Onneksi aamulla kaikki tuo kipu ja särky oli historiaa. Aamupäivällä vielä ajoimme Bonafacion kaupunkiin kahville ja sieltä palasimme veneelle valmistelemaan lähtöä kohti Sardiniaa.



Corsika jää taakse

 Maanantaina neljän maissa iltapäivällä saavuimme Sardiniaan ja Cala Gavettan satamaan mikä sijaitsee La Maddalenassa. Purjehdusmatka oli yhtä unelmaa. Sää oli aurinkoinen, lämmin ja matka taittui.



Kalastusveneita La Maddalena, Cala Gavetta

"Kiinakirpputori"


Mun mies ja minä (:

Täällä pääsimme oikein kunnolla italialaisen ruuan pariin. Pizza ja pasta olivat aivan loistavaa. Kaupunki oli pieni, mutta siellä oli jo pieni kosketus Italiaa ja kaupungista löytyi niiden kiinaliikkeiden lisäksi pala italialaista muotia kenkiä, laukkuja ja vaatteita. Hintataso putosi yhden kolmasosan Corsikan Bonafacioon nähden.


Tänään on keskiviikko ja kello on nyt yksi. Aamulla yhdeksän jälkeen lähdimme jatkamaan matkaa Sardiniasta kohti Italian mannerta ja Roomaa. Lämpötila on selkeästi noussut Corsikan jälkeen eilenkin oli 27 astetta ja täällä merelläkin aurinko paistaa lähes pilvettömältä taivaalta ja lämmintä riittää. Torstaina aamupäivällä saavuimme Port De Roman satamaan. Viikonloppu vietetään nyt täällä Roomassa keskellä karkkeja ja kepposia sekä "jeesuspyhiä".

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti