sunnuntai 4. marraskuuta 2018

Kirjahurahduksia


Olen pitkään miettinyt, että josko lataisi puhelimeen äänikirja äppin, latasinkin Storytelin.

Ensimmäinen äänikirjani  oli Kaisa Jaakkolan Palaudu & Vahvistu, kun kuuntelin kirjaa tuli tunne, tämä kirja on pakko olla kädessä. On kiva palata lukemaan uudelleen edellinen lause tai kappale.

Kirjan nimikin jo kertoo paljon Palaudu & Vahvistu.  Miten huonot yöunet vaikuttavat palautumiseen, millä keinoilla voidaan vähentää stressiä. Lisäksi kirjassa on paljon palauttavia joogaharjoituksia, kerrotaan kuinka opit rytmittämään arkea, miten liikut viisaasti. Kirjan avulla opit ymmärtämään kuinka vaikeilla elämäntapatumilla on pitkäkestoiset vaikutukset kehoon ja mieleen.
Kirja perustuu moniin tutkimustuloksiin sekä Kaisan omiin kokemuksiin kuinka unihäiriötä hoidettiin.

Nyt kirjaa lukeneena olenkin tajunnut, unen tärkeyden ja sen mikä kaikki voikaan häiritä tulevaa unta ja unen laatua. Olen aina ollut hyvä nukahtamaan. Minäkin olen toisinaan heräillyt useamman kerran yössä ja jäänyt helposti yöllä murehtimaan työasioita. Nukkuminen ja syöminen minulla kulkevat vähän käsi kädessä, jos olen päivällä syönyt huonosti ja työpäivä on ollut stressaava on melkein pommin varmaa, että uni on katkonaista ja huonoa. Pari tuntia ennen nukkumaan menoa kannattaa syödä  kaurapuuroa ja marjoja, kännykkää hyvissä ajoin kiinni ja sänkyyn lukemaan hyvää kirjaa. Aika nopeasti minulla tulee uni. Joka ilta toivonkin, että saisin nukuttua yöni kunnolla.


Suosittelen kirjaa kaikille stressistä kärsiville ja muillekin ketkä haluavat jaksaa paremmin tässä arjessa ja sen haasteissa.

Facebook kaverini jo näkivätkin päivitykseni missä kerroin, että aloitin 1,5 vuoden opinnot. Minusta on tarkoitus tulla retifioitu ratkaisukeskeinen coach. Vasemmalla kädellä tätä koulutusta ei pysty toteuttamaan. Koulutus muodostuu lähiopetuspäivistä, kotitehtävistä, pienryhmätapaamisista ja omista henkilökohtaisesti valmennettavista yksilöasiakkaista tai työryhmistä. Luettavaa materiaali on paljon ja osa siitä on englannin kielistä. Tämä tuokin minulle oman lisähaasteen, koska tämän hetkinen englannin kielen ymmärtäminen ei välttämättä ole sillä tasolla, että tuosta materiaalista selviäisin ilman sanakirjaa. Kaikki tuo on tällä hetkellä uutta ja aivan erilaista mitä olen aikaisemmin tehnyt tai opiskellut.


Toivonkin, että 1,5 vuoden päästä pystyn hyödyntämään näitä oppeja omassa työssäni ja valmentamaan taloushallinnon parissa työskenteleviä henkilöitä ja muitakin mahdollisia ryhmiä ja yksilövalmennettavia.Tämän ihanan kalenterin löysin yhdellä kirjakauppareissullani.

Ennen vaatekaupat olivat intohimoni. Nykyisin himoitsen kirjakauppoja. Jos ruokakaupastakin löytyy kirjahylly joka kerta poikkean katsomaan olisiko siellä jokin mielenkiintoinen kirja minkä voisin napata matkaani. Ostan kirjoja ja ne saattavat olla vuodenkin hyllyssä lukemattomina. Onneksi vielä en ole ostanut samoja kirjoja kahteen kertaan niin kuin miehelläni on tapana tehdä.

Yöpöydälläni on nytkin useampi kirja kesken. Voin aina iltaisin valita kirjan sen hetken mielialan mukaan.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti