tiistai 1. tammikuuta 2019

Minun vuosi 2018

Mitä tein alku vuonna 2018?

Hyvä kysymys, joka vuosi mietin "miksi en muista mitä alkuvuosi pitää sisällään". Ehkä työni luonne on sellainen, että aika kuluu siellä ja ei ole mitään erityistä kerrottavaa tämän ajan jakson tapahtumista. Ainoa mitä sieltä nyt näin jälkikäteen pulpahtaa esiin on Paula Heinonen ja Terveyden tukipilarit kurssit. Sieltä on tullut paljon hyviä oppeja sekä viisauksia. Kiitos ihana Paula!

Huhtikuussa alkoi tapahtua.

Sain jotenkin äärimmäisen näppärästi  vuosi sitten huijattua miestäni ja hän lupautui lähteä kanssani keväämällä pitkän viikon lopun viettoon Prahaan. Maaliskuun loppu tuli käsille  oli aika istua sinisille siiville ja suunnata kohti Prahaa.

Minun piti jo silloin aikoinaan kirjoittaa tarina meidän matkastamme, se sitten kuitenkin jäi. Tässä nyt pari otosta matkaltamme. Pienen tarinan kera.


Tämä Kaarlensilta, lienee yksi Prahan tunnetuimmista nähtävyyksistä. Olen kuullut, että siltaa sanotaan jopa yhdeksi maailman kauneimmista silloista. Toiset varmaan tykkää ja toiset ei. Aamulla, kun ylitimme sillan ihmisiä ei juurikaan ollut, mutta ilta päivällä ihmisiä oli tungokseen asti.
John Lennonin seinä. Tätä muuten etsittiin, oli jotenkin "piilossa". Mieheni ei ymmärtänyt miksi tämä paikka minun oli ehdottomasti nähtävä. Totesi nähdessään jotenkin tyyliin "ihmeellistä töhryä pitkin seiniä, mitä tässä nyt on nähtävää"

Madame Tussaudsin museo. Näitähän on aika monessa kaupungissa. Minä en ollut aikaisemmin käynyt missään niistä. Tästä paikasta tykkäsin. Tämä ikuistus johtuu ihan siitä, että Jim Carrey on näyttelijä ketä en ole koskaan voinut sietää ja siksi Marko halusi ikuistaa tämän hetken.

Jos olette ajatelleet mennä Prahaan. Upavouka nimisessä ravintolassa oli Historical Fantasy Show. Mikä sisälsi viiden ruokalajin illallisen ja juomat. Show oli miekkailua, tulta ja tanssiesityksiä. Kellarimaisessa hämärässä miljöössä. Me molemmat tykkäsimme paikasta, ruuasta ja showsta. Kellari oli niin hämärä, että kuvia sieltä ei oikein saanut otettua.

Toukokuussa alkoivatkin helteet, kuka silloin olisi arvannut mikä mahtava kesä onkaan tulossa. Kesällä täällä koti Suomessa minun lempi paikkoja oli Sipoon korven metsä, koti piha ja oma ihana puutarha.

Lenkillä Sipoon korven metsässä


 Koti pihalta lasten järjestämiltä äitienpäivädinnereiltä.


Touko - Kesäkuun vaihteen vietin lasteni kanssa Thaimaassa. Thaimaassa on kaikkea mitä ihminen voi vain toivoa. Kaksi asiaa mitkä siellä minä haluan nostaa parasta listalle on lämpö ja hyvä ruoka. Meillä on vielä suurena plussana omasta takaa opas, tulkki, matkan järjestäjä ja kaikkea siltä väliltä.


Lento Bangkokkiin kesti  yli kymmenen tuntia. Aika meni nopeasti leffoja katsellen ja välillä vähän torkuinkin. Bangkokissa vaihdettiin konetta ja lennettiin Koh Samuille.


 Meidän hotelli oli aivan rannan tuntumassa. Mikä oli ollessa. Näitä me siellä juotiin. Koh Samuilla meidän seurana oli ihana Lotte. Hyvin Lotte kesti meidän perheen hönötyksiä.

Tuolla Koh Samuilla me olimme viikon verran ja sieltä lennettiin takaisin Bangkokkiin. Bangkokista  ajettiin taksilla Pattayalle. Tuo paikka taitaa olla se mikä on lähes jokaiselle Suomalaiselle tuttu tai siitä on ainakin jonkunlainen mielikuva. Minulla tämä oli nyt toinen kerta, kun siellä kävin. Mikä tuli tällä kertaa täytenä yllätyksenä Pattayalla on myös viinitila. Vierailimme siellä, vähän viinejä maistelemassa.Näkymä viinitilalta

Pattayalla ollaan. Jossain korkealla mäellä mistä näkyy koko "kylä"

Muutama päivä Pattayalla ja sieltä takaisin Bangkokkiin. Tuktukin kyydissä pitkin Bangkokin katuja. Tiivis tunnelma, mutta hyvin mahtuu.
Bangkokissa viimeisenä iltana kävimme River  Cruiser risteilyllä missä pääsimme ihailemaan öistä Bangkokkia joelta käsin. Risteilyyn sisältyi aivan loistava Thaimaalainen buffet, tuossa alla yksi kuva sieltä.  Saifonin äiti oli meidän matkaseurana Bangkokissa.

Tässä alla vielä pari kuvaa siitä miltä Thaimaassa ruoka näyttää. Ihan oikeasti voisin elää pelkällä
Thaimaalaisella ruoalla.

Thaimaalainen buffee
Tosin tästä kuvasta mieheni sanoi, "mitä nuo kukat tekee lautasella".
Suomen kesä oli aivan mahtava säät suosi ja helli. Tehtiin Miian kanssa retki Jämsänkoskelle äidin luokse kauniina kesäpäivänä. Täällä tehtaan varjossa vietin lapsuuteni ja nuoruuteni. Silloin en ehkä edes tajunnut miten kaunista seutua keski-suomi onkaan.


Jämsänkosken tyttö paperitehtaan varjossa

Syyskuussa vierailin Ruotsissa tyttäreni Miian luona.  Miian luona olen aina lomalla. On ihanaa vain olla, kävellä pitkin Tukholman katuja, rantoja. Käydä syömässä, shoppailemassa ja nauttia äiti-tytär laatu aikaa. Joka kerta Ruotsissa ollessani jaksan ihmetellä  ruokakauppoja, miten ne on ovatkaan niin erilaisia kuin täällä meillä Suomessa. Tässä pari kuvaa paikallisesta marketista.

Syyskuun lopussa minusta tuli mummo. Olin aina jotenkin kuvitellut, että en minä hurahda jos ja kun saan lapsen lapsia. Ehkä kuitenkin olen  hurahtanut, tähän niin ihanaan  Oliver poikaan.


Oliver oli mukana mummon synttäridinnerillä marraskuussa.
.Marraskuussa aloitin opiskella. Puoli toista vuotta vietän näiden kirjojen parissa. Toivonkin, että tämän jälkeen pystyn laajentamaan omaa osaamistani myös ratkaisu keskeisen coachingin puolelle

Vuosi 2018 oli ihana vuosi. On toki ollut monta notkahdustakin matkalla, mutta niitä ei kannata laskea, pitää ottaa oppia ja jatkaa eteenpäin. Itselläni mennyt vuosi on ollut henkisen kehityksen vuosi.  Haluan jatkaa tuota linjaa oppia vielä paremmin kunnioittamaan ja arvostamaan itseäni tämän kautta pystyn olemaan ystävällisempi ja kannustavampi ihminen myös muille.


HYVÄÄ UUTTA VUOTTA 2019


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti