sunnuntai 23. joulukuuta 2012

Joulun perinteitä, onko niitä?

21 - 23.12.2012

Aika, miten nopeasti se meneekään. Viikko on taas vierähtänyt. Lissabonin matkaa lukuunottamatta tällä viikolla olemme viettäneet aikaa tässä sataman tuntumassa ja veneellä. Markolla on puuhaa riittänyt erilaisten korjausoperaatioiden parissa. Minä olen vieressä kysellyt ”tyhmiä” , ottanut veneen kannella aurinkoa, lukenut pari kirjaa ja kävellyt kaupungilla. Matkalaukun täytettä on kerääntynyt ihan kiitettävästi vaatteita, kenkiä ja koruja.  Kaikkea mitä nainen tarvitsee.

Huomenna on jouluaatto. Täällä se on lähes normaali päivä. Kaupatkin ovat auki iltamyöhään.
Joulupäivänä on täällä vastaavasti kaikki kiinni ja silloin juhlitaan joulua. Tuohon kaupungin kupeeseen on ilmestynyt iso teltta missä lukee Cascais Natal. Teltassa myydään Portugalin joulueväitä makkaroita, kuivattua lihaa, juustoja ja punaviiniä sitä täällä on ja maksaa saman verran kuin meillä tölkki maitoa.

Lanttulaatikkoa ja joulutorttuja täällä ei ole vastaan tullut. Taitavat olla meidän perheessä kaksi jouluherkkuja mitä sieltä koti Suomesta kaipaamme. Jouluperinteet meillä ovat vähissä tai niitä ei taida olla ollenkaan. Joululahjojakaan meillä ei ole ollut tapana ostaa toisillemme.
Minulla tämä on ensimmäinen joulu, kun vietän sen ulkomailla. Tästähän voisi ottaa vaikka tavan jos siitä muodostuisi meillekin ns. jouluperinne.


Näillä mennään nyt täällä :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti