sunnuntai 16. joulukuuta 2012

Minä, Berlusconi ja ruoka

14. - 16.12.2012

Silvio Berlusconi tässä taannoin Suomen vierailullaan arvosteli, kuinka huonoa on suomalainen ruoka. Olikohan hän mahtanut ennen sitä vierailla täällä Portugalissa?

Täällä torilla on myynnissä kokonaisia sikoja mitkä ovat  ilmeisesti savustettuja. Ostettaessa siasta leikataan haluttu pala ja mukaan tulee kaupanpäälle se karmivan näköinen  sian nahka, tämä herkku  kääritään kauniisti voipaperin näköiseen kääreeseen. Tiskillä sen vieressä on myynnissä minun mielestäni perunalastuja. En tiedä kuuluuko niitä syödään yhdessä?  Lisäksi myynnissä on metritolkulla erinäköisiä upporasvassa paistettuja ”jotakin” en osaa sanoa ovatko ne suolaisia vai makeita herkkuja.



Tässä sellainen savustetun näköinen sika, Aaposta aika kiva.

Tuhon rannan tuntumaan on ilmaantunut sellainen jenkkimallinen myyntikoju missä myydään jos jonkin näköisiä rasvassa paistettuja herkkuja. Kävellessäni siitä tein euron satsauksen ja sain noin 30 cm pitkän sokerissa ja kanelissa pyöritetyn imelän ”pötkön” .  Se maistui kyllä ihan hyvältä. Luojan kiitos, ettei siinä ollut yhtään kaloreita.

Kauppojen pulla osastot ovat uskomattomia, niiden ohittaminen on kieltämättä välillä ollut tuskainen suoritus. Nyt onneksi alkaa jo tottua ja turtua niihin ja olen todennut, ettei minun ole ihan pakko kaikkia maistaa. Alku loman sokerihumala alkaa ilmeisesti pikku hiljaa hellittää.

Onneksi meillä siellä kotona on kaalikääryleet, poronkäristys ja maksalaatikko. Italialaisesta ruuasta vielä sen verran, että enhän minä hyvää pastaa ja parmankinkkua mihinkään vaihtaisi.

Kirjoittaessani tätä tällä on sunnuntai iltapäivä ja ulkona tullee taas ihan kunnolla. Tässä satama-alueella mereltä tulevat mainingit lyövät noihin aallonmurtajiin niin kovaa, että välillä kuulostaa siltä, että ampuiko joku jossakin.



Tuossa kuvassa näkymää miten vesi lentää tuolla aallomurtajan takana.

Lomani alkaa olla puoli välissä. Alun aikaeron ja uuden elämäntyylin totuttelu alkaa olla jo rutiinia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti