sunnuntai 9. joulukuuta 2012

Viikonlopun tunnelmaa

8. –  9.12.2012

Viikonloppu on vierähtänyt sunnuntain alkuillan puolelle. Lauantaina täällä oli harmaa ja sumuinen päivä. Tänään sunnuntaina aurinko on taas näyttäytynyt ja auringossa on ollut mukavan lämmin. Nyt alkaa ilta hämärtää ja kylmyys hiipii sisälle.

Lauantaina luuhailin kaupungilla pariin otteeseen mitään ei sieltä vielä mukaan tarttunut. Tänään aamupäiväkävelyllä piti sitten mennä noutamaan ne Huntterin kumisaappaat. Etten vaan jää ilman.
Eli siitä se alkaa pikku hiljaa matkalaukkuni täyttymään.


Tämä kapteeni on uskollisesti vartioinut alustaan tässä satamassa tai sitten hän vartioi, että tämä ei merenneito karkaa omille teilleen.



Paikallista taidetta, tuossa rannalla hiekkataideteos on jo toinen meidän täällä olon aikana. Jännittävää, vaikka on ollut koviakin vesisateita teos säilyy lehes täydellisenä.

Marko on viikonlopun aikana tarkastanut purjeiden kuntoa. Sovittanut päälleen ”vanhoja” sukellusvehkeitä ja kävi hän  tuolla meressä niitä testaamassakin. Samalla siinä tutki keulapotkuriakin, ehkäpä se oli juuri tarkoitus miksi ne sukellusvehkeet tuolta kaivettiin esiin.

Joskus ”sata” vuotta sitten minäkin kävin sukelluskurssia ja kesken se sitten jäi, kun menin vaivasenluun leikkaukseen eikä sen jälkeen ilmeisesti ole tullut sopivaa hetkeä, että olisin kurssin jatkanut loppuun. Olisihan se kiva mennä tuonne meren ”pohjaan” katsomaan minkälaista elämää siellä vietetään. Odottelen tässä vielä tovin, että saamme tämän veneen siirrettyä tuonne välimeren puolelle jos siellä ottaisi ja toteuttaisi tuon haaveeni.

Illalla olisi tarkoitus mennä kaupungille katsomaan, kun sinne on pikku hiljaa ilmestynyt joulukatuja, jouluvaloja ja muita jouluhärpäkkeitä miltä kaikki tuo näyttää pimeässä.



Porot on täällä vähän erinäköisiä mihin olemme tottuneet.

Täällä Portugalissa ilmeisesti joulun vakio ruoka on kuivattu Norjalainen lohi. Sitä myydään kauppojen ruokaosastoille ja voi herran jumala sitä hajua. Vaikka lohta syönkin ja siitä tykkään, jotenkin hirvittäisi mennä sitä ostamaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti