sunnuntai 13. tammikuuta 2013

Se on sitten sunnuntai

13.1.2013

Viikko on vierähtänyt kotoisessa Suomessa.  Viikko sitten kotiin tullessani ulko-oven avatessa silmille heitti haju, mikä muistutti lähennä rekkabaarissa olevaa hien ja "paskan" hajua. Se on saatu taltutettua. Koti on siivottu ja pyykit pesty. Kylpyhuoneen oven lukko on rikki, kieli poikki. Lomani aikana meillä on ilmeisesti käynyt kylässä joku,  vähän voimakkaampi kaveri. Suihkutilan viemäri on tukossa..... Autossani on Tikkurilan alueen tyhjät kaljatölkit, suklaarasiat, autoni takaoven lista on irti, mikä on nyt nätisti sijoitettu takaluukkuun. Kuskinpuolella etujalkatilassa roikkuu paneeli ja siinä ohessa valolamppu. Elikkä paja kutsuu taas....ärsyttävää ylimääräistä vaivaa ja aikataulusäätöä taas tiedossa sen tiimoilta.

Viemärit on avattu, kiitos kodin putkimiehen. Mikko piti lupauksensa ja siivosi autosta ne "jonkun muun" kaljatölkit ja suklaarasiat.

Hermot ovat  riekaleina ja arkeen palaaminen tekee täyttä tuskaa. Ikävä on ihan julmetun hirveä ja tähän kylmyyteen ei oikein sopeudu. Muutama minulle sanoi ennen lomaani, että "varo sitten  takaisin tulo ärsyttää ja ottaa pattiin ihan julmetusti" sitä en silloin uskonut, mutta totta se on. Mikään ei  nyt oikein huvita. Aikaani olen tappanut jumalttoman siivouksen parissa ja kaikkien muidenkin kotitaloushommien parissa mm. silitin kaikki paitapuserot. Parhaan niistä tosin onnistuin polttamaan raudan kanssa. Helvetin hienoa!

Tässä vaiheessa joku varmasti jo sanoo, "asenne ratkaisee". Joopa, joo voi olla, mutta eipä juuri paljoa tällä hetkellä loduta. Haluan takaisin sinne missä on lämmin ja kesä!

Totuus on nyt kuitenkin se, että lomaa ei ole ja töitä on tehtävä. Miialle viikolla valittelin tylsyytäni, hän tokaisi mene kauppaan ja osta lankaa ala taas kutoa. Olin ihan unohtanut, että niinkin voi tehdä. Tänään sitten hommasin langat. Nyt on silmukat luotu ja kutominen aloitettu. Edellisestä kerrasta onkin noin 15 vuotta.









Ei kommentteja:

Lähetä kommentti