perjantai 17. toukokuuta 2013

Mr Mallorcaa tapaamaan

14. – 16.5.2013

Kaikkien sattumien summa  ja  sain järjestettyä lomamatkan Mallorcalle.  Kiitos halpalentoyhtiön, niin matkaliputkaan eivät ole hinnankirossa ja mikä parasta tänne lentoaikakaan ei ole kuin neljä tuntia.

Marko ja Marcus olivat minua vastassa kentällä ja sieltä matkasimme 50 kilometriä kohti Pollensan satamaa missä Marko viettää nyt ainakin alku kesän. Aika hänellä täällä kuluu erilaisten korjaus ja muutostöiden parissa.  Espanjalaiseen tapaan täällä asiat eivät tapahdu nyt ja tässä vaan huomenna ja sitten joskus.
Tiistaina tulopäivänä aika meni  kaupungilla  kävellessä ja selvitettiin muutamia projekteja mitkä täällä ovat kesken ja yritettiin saada niitä taas eteenpäin.  Veneen ruokavarastoa oli pakko täydentää, koska siellä ei ollut mitään vihreää eikä tuoretta….varastosta löytyy lukuisa määrä koiran ruokaa, suklaata, keksejä, coca colaa, hilloa, avaruuskermaa yms.. terveellistä.
Tavallisuudesta poiketen yö meni pyörien  en osannut nukkua täälläkään. Keskiviikkona vene jouduttiin siirtämään satama-alueelta tänne merelle, koska yöllä oli odotettavissa tuulta ja aaltoja eikä tuulen suunta  sekä aallot huomioon ottaen sataman venepaikka olisi ollut turvallinen. Rantaan tästä ajellaan nyt kumiveneellä.
Eilen kävimme ostamassa minulle sukelluspuvun, kengät ja räpylät. Pääsin kymmenen vuoden tauon jälkeen testaamaan miltä homma tuntuu. Oli vain muistikuva millainen tunne on, kun se tiukka puku vedetään päälle ja mennään tuonne veteen kuinka puku kelluttaa ja pohjaan menosta ei ole tietokaan. Maski ja snorkkeli naamalle ja katse kohti pohjaa.  Pohjassa oli lähinnä hämärää ja sumeaa. Pieniä kaloja ympärillä oli useita parvia. Marko tuli mukaan veteen ja pääsin siinä sivussa testaamaan miltä hengittäminen vedessä  regulaattorin kanssa tuntui.  Loput omat vehkeet pistetään hankintaan sen jälkeen. kun homma on hallussa. Tämän loman aikana on tarkoitus mennä vielä useamman kerran testaamaan vedenalaisia touhuja.
Nyt on sataa iltapäivällä sääennusteen mukaan pitäisi tulla pouta. Eli sitä nyt odotellessa. iltapäivällä sade lakkasi ja suunnistimme veneeltä tuonne kaupungille hortoilemaan. Illan suussa saavuimme veneelle tekemään ruokaa ja sen jälkeen olikin pakko mennä päiväunille. Näin ne lomapäivät menee.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti