sunnuntai 23. kesäkuuta 2013

Mallorcan juhannus

20. – 23.6.2013
Karkasin Juhannuksen viettoon Mallorcalle, koska selvisi ettei Markoa näy Suomessa ainakaan ennen heinäkuun lopun.  Neljän tunnin lento sujui vanhaan tuttuun tapaan. Lentokentältä otin bussin ja matkasin Palman  ”kamppi” keskukseen mistä lähti bussi Pollensan satamaan. Etukäteen saadun hyvän ohjeistuksen mukaan matka sujui hyvin ja kaikki kulkuvälineet löytyivät helposti.
Pollensan satama oli tuttu olihan täältä lähtenyt vain muutama viikko sitten. Mikään täällä ei ole muuttunut ainoastaan lämpötila on yli kymmenen astetta enemmän kuin edellisellä kerralla.

Ville tuli tänne kesäkuun alussa isänsä seuraksi  ja orja työvoimaksi. Nyt vietämme aikaa täällä remontin keskellä ja on muuten ihan turhaa sanoa, etteivät miehet osaa sisustaa. Sukat, keksit, lehdet, kirjat, työkalut yms. kaikki löytyvät omilta paikoiltaan samasta kasasta kajuutan pöydältä. Suomeksi kaikessa näkyy miehen käsi. 
Aurinko on paistanut ja lämmintä on riittänyt. Iho on punainen ja hellänä eilisestä auringon palvonnasta. Tänään olenkin pukeutunut lähes musliminaisen tapaan vartalo peitettynä.
Markon ja Villen aika on mennyt yhteisien hönötyksien parissa, mitä olen sivusta seurannut ja ihmetellyt mistä tuo nuoren miehen energia kumpuaa. Tällä nuorella miehellä en nyt tarkoita tuota varttunutta siippaani vaan hänen energistä jalkikasvuaan.
Hämmästykseseni olen myös  huomannut, että nuorison  varsin valikoitunut ruokakulttuuri on muuttunut täysin. Eilen söimme Villen kanssa paellaa ja tänään vanha tuttu jauhelihapizza vaihtui salami- pekonipizzaan. 
Huomenna meillä on vuokra-auto ja pääsen tutustumaan kahden pätevöityneen matkaoppaan kanssa paikalliseen vuoristoon ja sen ympäristöön.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti