keskiviikko 9. lokakuuta 2013

Mallorcan lomailu jatkuu

5. - 9.10.2013
Lauantaiaamu aukeaa pilvisenä ja tuulisena. Sääennusteen mukaan 30 asteen lämpötilat ovat historiaa enää olisi luvassa "vaivaiset" 25 astetta. Muutamat viime yöt ovat menneet järkyttävän raapimisen merkeissä. Eilen taidettiin löytää apteekista sellainen antibioottirasvaseos millä olen "vuorannut" itseäni ja nyt näyttäisi, että näistä moskiittojen aiheuttamista paukamista voi päästä  eroonkin. Mikä parasta näyttäisi siltä, että yönaikana ei ole tullut yhtään paukamaa lisää. Yöllisiä nukkumisia ei tuon raavinnan lisäksi ole helpottanut valtava kosteusprosentti. Kaikki petivaatteet ovat läpeensä  kosteita ja niissä oleva suolakin kutittaa ihoa. On tässä ollut muutamaan otteeseen Suomitytöllä vitsit vähissä ja valitus tapissa. Mikä parasta itse en ole joutunut kuuntelemaan omaa valitustani.

Edelleen olemme Mallorcalla ja Pollensan sataman tuntumassa ankkurikiinnityksessä. Korjaustyöt ovat vielä vaiheessa ja tarkkaa päivää milloin tästä matka jatkuu ei ole tiedossa. Kaideprojekti on saatu päätökseen, maalausprojekti on aloitettu mikä kestää näillä näkymin pari päivää ja eilen Marko nosti ison purjeen ylös ja tarkasti onko kaikki ok, koska purje oli ollut koko kesän nipussa. Kuinka ollakaan mastossa oleva yksi ratsastaja oli rikki ja nyt odotellaan Palmasta uutta ­­­­­ jotta saadaan purje kuntoon. Perskatti hevoshommiksi meni tämäkin keikka ja minun tuurilla huomenna on vuorossa lannan luontia.  Eli täällä Pollensassa pysymme vielä jonkin aikaa. Matkasuunnitelmaa olemme kuitenkin jo tehneet. Täältä Pollensasta suunnistamme Menorcan saarelle ja sieltä Sardiniaan, Korsikaan ja Italian mantereelle. Tarkoitus olisi viettää muutama päivä Roomassa. Rooma on kaupunki mihin olen aina halunnut. Jospa nyt pääsisin toteuttamaan yhden unelmani.

Muutama päivä sitten lähdettiin Mikon kanssa kumiveneellä napakan tuulen vallitessa rantaan kauppaan. Rannan tuntumassa Espanjaa puhuva mies viittoili ja osoitti merelle missä hänen alle kymmenen vuotias poika oli ajautunut veneensä kanssa "tuuliajolle". Siinä sitten kumiveneellä hinattiin venettä rantaan, tuuli riepotteli meitä ympäri , ämpäri merta, minä kiljuin, kiroilin ja panikoin, huutaen varo moottoria.  Loppu hyvin, kaikki hyvin Poika ja vene saatiin rantaan, mutta  kauppareissu jätettiin väliin, koska omalle veneelle ei enää saatu paikkaa.

Ruoka täällä saarella olevissa ravintoloissa ei ole ollut mitenkään erityisen hyvää. Olemme yrittäneet kysellä paikallisilta hyviä ruokapaikkoja, mutta makuja on monia ja tähän mennessä ihan parhaan ruokapaikan löysimme ihan sattumalta ja sekin oli Steak House Dakota missä oli jenkkityylistä ruokaa. Kaupoissa sen sijaan on jos jonkin näköistä merenelävää.  Merikrottia mekin ostimme kaupasta ja teimme siitä ruokaa. Hyväähän se oli muistutti aika paljon seitä ja sen makua. Minulla nyt ei olisi ollut hajuakaan mitä se oli, mutta Mikko sen tuolta kaupasta bongasi ja matkaan nappasi.


Kauppojen tarjontaa


Eli tätä blogia olen kirjoitellut pitkin viikkoa, tänään on keskiviikkoa. Huomenna saadaan nämä hevoshommat loppuun ja Palmasta tulee se ratsastaja mastoon. Tuulitilanne näyttää siltä, että perjantaina illalla pääsemme suunnistamaan kohti Menorcan saarta. Pari päivää tässä nyt valmistellaan venettä lähtökuntoon ja täydennetään varastoja.


Miehen työt on toisinaan rankkaa ja toisinaan ei :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti