sunnuntai 13. lokakuuta 2013

Vihdoinkin merelle

12.10.2013
Pollensassa aamu valkeni harmaana ja taivaalla oli sadepilviä. Aamukahvin jälkeen lähdimme rantaan hakemaan mastoon tulevaa ratsastajaa ja sen jälkeen matka voisi taas jatkua Menorcan saarelle. Saavuimme sovittuun aikaan Pollensassa olevaan venetarvikeliikkeeseen hakemaan puuttuvaa osaa. Yllättävää liike ei ollut auki, no onneksemme omistaja juoksi paikalle, mutta  katsoi meitä ja ilmoitti "meillä on pieni ongelma".   Osa oli edelleen Palmassa ja tänään on pyhä mikään / kukaan ei kuljeta osaa Pollensaan.  Tämän kuultuani syöksyin kaupasta ulos ja voi sitä V-sanojen määrää minkä suustani ulkona päästin. Tänne sitä nyt sitten jäätiin viikonlopun yli. Harmituksen, harmitus.... siinä sitten pohdimme m
itäs nyt keksimme. Marko hetken kiroili ja sitten  päätti, että lähdetään matkaan suunnitelmien mukaan, mutta mennäänkin  Mallorcan saarella toiseen satamaan ja vuokrataan sieltä sitten  maanantaina auto ja haetaan rikkoutuneen osan tilalle uusi purjeenosa Pollensasta.

Tämän jälkeen suunnistimme sukellusliikkeeseen hakemaan Markon korjauksessa olleen sukelluspuvun. Yllättäen pukua ei ollut korjattu, koska paikka-aineet olivat vielä matkalla. Täytyy sanoa, ettei tämä enää yllättänyt. Puku ja lojunut sukellusliikeessä kassissa useamman viikon. Onneksi leväytyimme kassin liikkeessä, koska kassista juoksi pakoo kaksi torakkaa. Jep, jep....eteleän elämää, nyt on kassi ja puku myrkytetty, koska näitä kanssa matkustajia emme mukaan halua.

Iltapäivällä yhden aikaan taivas oli sininen, aurinko paisto ja matka pääsi jatkumaan. Merellä hermo lepää ja kaikki maallinen unohtuu. Tätä hetkeä olen odottanut pitkään. Mastosta puuttuvan ratsastajan vuoksi emme pystyneet nostamaan isoa purjetta. Jouduimme ajamaan koko matkan Porto Cristoon koneella, kenuaa pääsimme loppu matkasta kuitenkin testaamaan. Sivumyötäinen tuuli heilutti venettä ihan etevästi, koska purjeen puuttuessa vene ei rullannut mukavasti.  Välillä vene kallistui hetkellisesti 30 astetta, tuuli vaihteli 7 -12 m/s matkan aikana.



Matka jatkuu


Seitsemän jälkeen illalla saavuimme satamaan, ilta alkoi jo hämärtyä. Pienen evästyksen jälkeen suihkuun ja illalla kävimme vielä rantakadulla kävelyllä. Löysimme kivan baarin missä joimme rinkusut  ja iltakaffeet. Huomenna on päivä uusi ja pääsemme tutustumaan Porto Cristoon.

Porto Cristoa

Täällä sitä nyt ollaan auringon alla, päivä mennä hurahti ja ilta tulla turahti. Nyt olemme nettibaarissa ja odotamme uutta viikkoa ja sen tuomia uusia haasteita.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti