keskiviikko 9. tammikuuta 2019

Pikaruokaa töiden jälkeen ja eka kosketus Rediin



Lupailin itselleni uuden vuoden kunniaksi, että joka sunnuntai tekisin suunnitelman mitä syön viikon aikana ja tekisin kauppalistan valmiiksi. Olisi paljon helpompaa mennä kauppaankin, kun olisi valmis suunnitelma eikä tarvitsi suorittaa sitä hyllyjen välissä juoksua, miettien mitähän tänään ostaisi.


Yksi päivä tällä viikolla, kun tulin töistä kotiin ja yllätys, yllätys taaskaan ei ollut mitään ruokaa valmiina. Listaakaan ei ollut laadittu valmiiksi. Puolustus, eilen ei ollut sunnuntai vaan tiistai. Eli ensi sunnuntaina aloitan tämän "urakan".

Kotiin tullessani avasin jääkaapin. Mielestäni siellä ei ollut mitään mistä olisi voinut tehdä ruokaa. Vaikka oikeasti meillä on kaapit ja pakastin niin täynnä tavaraa, jos tulisi sotatila pari kuukautta ainakin menisi hyvin eikä nähtäisi nälkää.

Kaappeja availlessani löysin spagettia (gluteenitonta), tonnikalaa, tomaattimurskaa, valkosipulia, chiliä, kapriksia ja jääkaapissa oli vielä avaamaton parmesanjuusto paketti. Ei kun spaketit kiehumaan ja tein seuraavanlaisen kastikkeen.

Pannulle oliiviöljyä siinä kuullotin valkosipulit ja chilin sekaan heitin purkillisen tonnikalaa. Paistoin ne kevyesti, lisäsin tomaattimurskan. Mausteeksi vähän suolaa, pippuria ja kapriksia. Pöydälle oli jäänyt puolikas sitruuna sen vielä puristin sekaan. Siinä kastike sitten porisi sen aikaa kun spagetti kiehui. Tämän valmistus kesti kokonaiset 15 min.


Tässä teos on valmiina. Jotain vihreää tässä olisi voinut olla, mutta ei nyt ollut kotona, kun tilliä ja se ei oikein tähän kattaukseen sopinut. Uskokaa tai älkää tämä oli kaiken kukkuraksi ihan törkeän hyvää. Suosittelen kokeilemaan!


Viime lauantaina kävin ensimmäisen kerran kauppakeskus Redissä. Jotenkin tuli surkea olo, kun yrittäjänä mietin niitä kauppiaita ja kahvilan pitäjiä ketä siellä on. Iso kauppakeskus ja jessus miten oli hiljaista.Kalasataman alueella ollaan rakentamassa suurta asuin aluetta. Tuli mieleen mitenkähän ne kaikki asunnot tai edes murto-osa niistä saadaan myytyä jos ja kun saadaan varmasti sitten tuo kappakeskuskin olisi kannattavampi ja ihmisiä virtaakin olisi enemmän. Kukahan tämänkin suunnitelaman on toteuttanut?

Vielä pari omaa erityistä plussaa tuosta Redistä. Food Market on loistava ravintola konsepti maailmalta. Mistä löytyy varmasti monen makuun hyvää ruokaa edullisesti. Olisi mahtava lounas paikka. Redissä oleva K Market oli satsannut erilaisuuksiin, mutta hintataso oli mielestäni kallis. Ruohonjuuressa oli hyvä valikoima sitä suosittelen myös.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti