sunnuntai 16. helmikuuta 2020

Matkailu avartaa

Täällä Meksikossa ollessani on ollut aikaa miettiä vaikka ja mitä. Sanotaan aina, että matkailu avartaa. Totta joka sana. Helposti  tulee verrattua mikä on erilailla, paremmin tai huonommin käymissäni kohteissa. Missä asuisin, jos voisin valita. Minne haluaisin seuraavaksi mennä.

Aurinko, valo ja kesä sitä kaipaan kotona Suomessa eniten. Tuntuu aina, että Suomen kesä on liian lyhyt ja pimeä aika kestää aina yli puolet vuodesta. Itselläni on taipumusta elää jotenkin puoli teholla aina tuo pimeä aika. Tuntuu, etten mitään töiden lisäksi saa aikaiseksi. Lumesta en ole koskaan osannut nauttia. Edes lapsena en ole tykännyt luistella en hiihtää saati sitten lasketalla. Muistan kuinka lapsena kesällä juoksimme paljas jaloin pitkin pihoja, leikimme vedessä ja olimme aina ulkona. Kesä on aina ollut minun juttuni.

Olen ollut onnekas ja voinut matkustella Thaimaassa, täällä Meksikossa ja purjehtien pitkin välimerta. Helposti tulee nyt verrattua näitä kolmea manteretta keskenään, niin kovin erilaisia ja kuitenkin samanlaisia. Yhteiseänä tekijänä kaikilla näistä on valo ja aurinko. Maisemat ovat yllättävän  vähän erilaisia palmuja, merta, ympärillä puhutaan kieltä mistä ei juurikaan mitään ymmärrä. Jos ottaa kuvia paikallisesta astuksesta on vaikea mennä sanomaan mistä kuva on otettu.

Minulla kyllä henkilökohtaisesti näistä kolmesta mantereesta pidemmän korren vetää Thaimaa.
Olen siellä pari kertaa käynnyt useammassa eri kohteessa. Kuumahan siellä on ollut kosteusprosentti on ollut lähellä 90 % täällä Meksikossa se on nyt ainakin jäänyt 70 % tienoille. Eihän noissa numeroissa suurta eroa ole, mutta iholla se tuntuu. Tosin kyllähän siellä Välimerelläkin taitaa prosentit olla samaa luokkaa. Eli mene ja tiedä sitten tuosta.  Meri on aina meri. Se on elementtinä aina sama. Rakastan merta, sen aaltoja ja sopivia tyrskyjä. Olen tajunnut miten voimas elementti meri on ja olen oppinut kunnioittamaan sitä. Jokaisen mantereen merialueet ovat lumonneet minut ja siellä keskellä voin vain nauttia hetkestä ja kaikesta mitä juuri sillä hetkellä näen ja koen.


Thaimaa ja Koh Samui


Sardinia


Meksiko ja Sian Kaán

Thaimaasta tekee vielä erilaisen se, että perheeseemme kuuluu Saifon kuka tietää mihin mennä, osaa kielen. Olemme nähneet paljon muutakin, kuin sen minkä turistit yleensä näkevät. Minä ja meidän nuoriso arvostamme hyvää ruokaa ja ruoka merkitsee meille paljon muutakin, kun ravinto mistä lähtee nälkä. Thaimaassa on maailman paras ruoka. Voisin syödä sitä vaikka joka päivä. Suora lento sinne kestää noin 10 tuntia. Hinnat tosin Thaimassa ovat nousseet nyt viimeisten vuosien aikana.

Meksiko tämä matka on täyttänyt lähes kaikki odotukset. Lämmintä, hotelli valinta oli loistava, hintataso on ihan jotain toista kun Suomessa 1 euro on noin 20 pesoa. Englantia tällä puhutaan aika kehnonlaisesti ja minulla tuo espanjankieli on vähän ruosteessa. Hyvin olemme kuitenkin pärjänneet. Ruoka täällä on ollut lievä pettymys. Kuvittelin, että sen olevat maustetumpaa ja maukkaampaa. Toisin kävi. Suoralento Helsingista tänne Meksikon Cancuiniin kesti noin 13 tuntia.


Välimeri sinne lentomatka kesää vain muutaman tunnin. Oiva lomailukohde. Minulla sieltä ei ole rantalomailu kokemuksia olen siellä liikkunut purjeveneellä Portugalin rannikolta aina Italiaan saakka ja tuo matka oli aivan mahtava kokemus. Se oli reissu mihin tuskin koskaan tule toista mahdollisuutta. Monta erilaista satamaa ja paikkaa tuli nähtyä.


Veneen miehistöä


Välillä miehistönkin pitää levätä.


Jokaisessa kunnon veneessä on aina oma kokki.


Jokaisessa venessä on aina oma kapteeni.

Minä voisin hyvin kuvitella, että asun sitten joskus eläkepäivinä jossakin lämpimässä maassa mihin lapset ja lapsen lapset voisivat  tulla meitä tervehtimään. Espanjan mantereella en itseäni näe, mutta joku pieni saari jossakin Atlantin puolella voisi olla kiva juttu.

Mihinkö halauaisin matkustaa Kanada, Islanti, Vietnam ja Pietari. Nuo ovat Vietnamia lukuunottamatta varmasti hyvin erilaisia kuin Thaimaa, Meksiko ja Välimeri, mutta uusia kokemuksia ja uusia maisemia mikä ettei.

Muutama kuukausi ja Suomessa on ihana kesä.


Oma puutarha ja piha. Koti on aina koti.



Tämä kuvan on ottanut Milka Alanen Me Naiset lehteen syksyllä 2019

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti