lauantai 31. lokakuuta 2020

Nainen Arkistojen takana

 

Olen Tuija Humberg Vantaan Vanhalta Porvoontieltä, yrittäjä henkeen ja vereen. Olen taloushallinnon ammattilainen ja minulla on ollut oma tilitoimisto jo 20 vuotta. Reilu vuosi sitten uudistin tilitoimistoni toiminnan täysin, kun siirsin asiakaskuntani sähköisten taloushallinto -palveluiden käyttäjiksi. Meillä oli Pukinmäessä siihen aikaan aivan liian suuret toimitilat ja asiakkaiden siirtäminen ”taivaskanaville” mahdollisti toiminnan uudistamisen myös toimitilojen osalta.




Kotini pihapiirissä Vantaan Vanhalla Porvoontiellä on vanha rakennus, jonka hyötykäytöstä olin pitkään haaveillut. Siitä se idea tilitoimiston siirtämiseksi pihapiiriini lähti. Ensin remontoimme tilan tilitoimiston tarpeita vastaavaksi ja kun ne olivat valmiit, aloin miettiä, miten sitä valtavan isoa tilaa voisi hyödyntää muullakin tavalla.

Reilu vuosi sitten kesällä 2019 olin käymässä  tyttäreni luona Tukholmassa, kun hän vei minut siellä viehättävään second hand -butiikkiin. Ihastuin heti ensivisiitillä sen toimintaan ja päätin, että ”tämän idean haluan toteuttaa ja viedä sen täältä mennessäni Suomeen”. Koska olen luonteeltani sellainen, jonka suunnitelmat eivät kauaa loju työpöydällä, aloin toteuttaa ideaani heti kotiuduttuani. Myös toimitilat olivat jo tiedossa.

Uudessa tilitoimistossani on tilaa yli 100 m2 ja siitä oli helppoa lohkaista tila myös second hand -butiikilleni. ARKISTO Second Hand -nimi puolestaan syntyi niin, että halusin nimen etuliitteen eli ARKISTOn  viittaavan jollain tapaa tilitoimisto -yritykseeni.



Remontti meineillään.


Tila remontin jälkeen. Avaraa ja jopa hieman aution oloista.


Arkisto Second Hand tuli taloon.



Toimistoni ja butiikkini on keskellä idyyllistä maalaismaisemaa.



Kaksi niin erilaista liiketoimintaa saman katon alla, ja siitä huolimatta ne tukevat toinen toistaan. Koska muoti ja kauneudenhoito ovat olleet aina suuri intohimoni, syntyi yhtälöstä virtaa antava vastapaino tilitoimistotyölleni.

Aloitin ARKISTO Second Hand -liikkeen toiminnan muutamalla rekillä, joissa oli myynnissä omia ja muutaman ystäväni vaatteita. Pian sana alkoi kiiriä ja sen myötä asiakaskuntakin kasvoi. Tunsin olevani oikeassa paikassa oikeaan aikaan ja kuin sattuman kautta sain myyntiin brittiläisen muotibrändi Oasiksen vaatteita. Näin meille syntyi myös PopUp -puoli.

Kun ARKISTO Second Hand täytti ensimmäisen vuoden, lanseerasin ihanan ZAO-luonnonkosmetiikkasarjan tänne myyntiin. Näin meistä tuli ZAO -sarjan Vantaalainen jälleenmyyjä.

Vain yksi ovi erottaa nämä toisistaan niin poikkeavat liiketilat ja voin hetkessä vaihtaa rooliani ”nutturapäisestä kirjanpitäjästä”  muodikkaaksi ja luovaksi second hand -yrittäjäksi. Ideoita liiketoimintani kehittämiseksi syntyy lähes päivittäin ja se on voimaannuttavaa!



Voin rehellisesti sanoa, että elän juuri nyt unelmaani!





3 kommenttia:

  1. Oletpa saanut remontilla aikaiseksi oikein viihtyisän toimiston. Itsekin olen yrittäjä ja kirjanpito on sitä myötä tullut tutuksi. Nyt olen kilpailuttanut tilitoimistoja, koska tuntuu, että tarvitsen apua kirjanpidossa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tiia. Olen itsekkin kovin tyytyväinen tilaan. Roolivaihto tekee välillä tosi hyvää, tilat ovat siihen niin oivalliset. Toivottavasti olet löytänyt yrityksellesi hyvän kirjanpitäjän. Ihanaa tätä vuotta, toivottavasti tämä korona saadaan kohta selätettyä.

      Poista
  2. Hei, onpa sinulla todella hienot tilat tilitoimistolle ja second-hand putiikille. Ystäväni harkitsee oman yrityksen perustamista ja monet ovat antaneet vinkiksi, että kannattaa jättää kirjanpito tilitoimistolle. Hänellä on siis tilitoimiston etsiminen käynnissä tällä hetkellä. https://www.yrityssilta.fi/

    VastaaPoista